Klimakterická poradna

Poradna se zabývá přechodem (klimakteriem). Vznikla ve spolupráci s Občanským sdružením LUNA – vaše přítelkyně v klimakteriu. Pokud Vás zajímají podrobné informace, zkuste si projít webové stránky www.sdruzeniluna.cz

Poradnu vede MUDr. Tomáš Burnog, CSc.

MUDr. Tomáš Burnog, CSc.



- atestace I.stupně gynekologie-porodnictví 1987

- atestace II.stupně gynekologie-porodnictví 1991

- obhajoba kandidátské dizertační práce ( CSc. ) 1996

- 19 let činnosti na porodnicko-gynekologické klinice v ČR (1984-2003)

- výuka mediků

- v současnosti ve funkci vedouciho Oberarzta (Leitender Oberarzt) na porodnicko-gynekologickém pracovišti v Německu (2003- dosud)

- autor 63 přednášek a 66 publikací v českých a zahraničních odborných časopisech

- spoluautor 3 odborných učebnic pro mediky

- nositel prestižní Sonkovy ceny za nejlepší práci s ultrazvukovou tematikou



PROSBA! V rámci výzkumu prosíme o několik minut Vašeho času a o vyplnění malého dotazníku

Dekujeme za Váš čas.

   dotazy  hledání  položit dotaz

Velena 14.5.17: 0

Přijměte pozdrav p.doktore,do 3.týdnů bych měla
podstoupit úplné odstranění dělohy a vaječníků
z důvodu myomu 8cmm (řezem)Jak se změní můj sex.život?Dovídám se rozporuplné názory a zkušenosti.Trápí mě také fakt,že jsem měla před
23.lety přirozený,ale těžký porod(4,1kg a 53cm)který na mě zanechal fyz.změny v ženském
ústrojí.Bylo by možno v souvislosti s operací domluvit i nějaké úpravy pochvy,jelikož nemám zcela plnohodnotný sex.život.
Předem moc děkuji za odpověď

16.05.2017 01:05   

Nevim kolik je Vam let.
Obecne tedy, pokud jeste mate menstruacni cyklus, tak prejdete po teto operaci razem do klimakteria. Muzete mit Navaly a jine obtize, s tim spojene. Zavisi pak na veku a na rozhodnuti gynekologa, zda dostanete nejakou hormonalni terapii. Pokud jste uz po prechodu, tak by se nemelo stat nic svetoborneho.
Vas sexualni zivot se nijak nezmeni, ruzne prace popisuji zlepseni i zhorseni, drtiva vetsina spise zadnou zmenu.
Co se tyce upravy pochvy, je to dost neobvykle, ale vyzaduje to predchozi klinicke vysetreni, aby se mohlo posoudit, zda to ma vubec smysl. Tady Vam neodpovim.

MUDr. Tomáš Burnog, CSc.

zdroj: MUDr. Tomáš Burnog, CSc.


Chci odpovědět