Oční poradna

V poradně odpovídá prim. MUDr. Petr Novák působící na pražské Homolce a Refrakčním centru Praha s.r.o., nestátním ambulantním zdravotnickém zařízení, které se zaměřuje na chirurgické odstraňování dioptrických vad očí. Klienty Mudr. Nováka byli mj. i Jiří Menzel, Věry Chytilová, Michal Horáček, Bára Nesvadbová, Miloš Forman nebo Lucie Borhyová.
MUDr. Novák má za sebou také více než 8000 operací laserovou metodou, přes 15 000 operací šedého zákalu a více než 1000 transplantací rohovky.
Druhým chirurgem s vysokou erudicí je MUDr. Sylva Procházková, která se věnuje refrakční chirurgii od r.1996 a provedla již více než 4000 operací metodou LASIK. Jako mikrochirurg se zaměřením na chirurgii předního segmentu oka, provedla přes 9000 operací šedého zákalu a řadu transplantací rohovek.

   dotazy  hledání  položit dotaz

gren1 19.8.12: 0

Dobrý den,
moje jméno je J.Slovák, nar.1935. Dne 24.7.2012 mně byl operován šedý zákal levého oka. Po operaci jsem užíval Tobrex 7 dní, posledné 2 dni už mně to bylo hodně nepříjemné, stále víc pálilo, téměř celý den. Taky jsem dostal současně kapky na suché oko. Po první kontrole lékař zjistil, že mám oko po operaci v pořádku a předepsal mně další lék EFFLUMIDEX 3x1 kapku a Vidisic 2x1 kapku, oční gel. Mně však po každé aplikaci oko silno pálilo a je zarudlé, takže jsem ho vybral dva dni. Oko mám značně citlivé na světlo, takže stále jsem doma v šeru pokoje. Večer, po západu slunce se mně vždy mírně uleví, ale ráno po probuzení pálení zase začne a trvá do odpoledne. Prosím o Váš názor a radu, co se dá v této situaci udělat. Pálení trvá až doteď a žádné kapky na suché oko mě to nezmírní. Děkuji Vám a s nadějí budu očekávat Vaši odpověď.
S úctou J. Slovák

22.08.2012 01:08   

Dobrý den,
zjednodušeně řečeno, je třeba postupně vyloučit možné komplikace od těch nejzávažnějších až po ty banální. Vzhledem k tomu, ře Vás opakovaně viděl lékař , tak by neměl být přítomen ani nitrooční zánět, ani například zvýšený nitrooční tlak. Kapky, které jste aplikoval, u něktrých pacientů působí dráždivě a jejich vysazení současně vyřeší všechny problémy. Vzhledem k tomu, kdy jste byl operován, by nemělo vysazení léčby vadit. Aplikace umělých slz, i s ohledem na současné klima, je vhodná. Další postup je ale třeba bezpodmínečně konzultovat s Vaším lékařem.

S pozdravem
Prim.MUDr.Petr Novák
Refrakční Centrum Praha
Olivova 948/6, Praha 1
224 505 161-4 www.refrakcnicentrum.cz

MF

zdroj: MF


Chci odpovědět